
Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web tasarım nasıl yapılır? Bir web sitesi yapılıp yayınlana kadar birçok süreçten geçer. Öncelikle ne yapılmak istendiğine karar verilmelidir. Bu noktada da en önemli soru bu sitenin yapılış amacı nedir ve hangi kitleye yapılmaktadır? olmalıdır. Yani bu web sayfası bir kişiyi, firmayı ya da markayı tanıtmak amacıyla mı yapılacak, yoksa ticari amaçla mı yapılacak? Bu noktada bu plan yapılarak rakiplerimizin de bir listesi oluşturulmalıdır. Bu anlamda nasıl bir içerik yapılacağı netleşmiş olacaktır. Sonrasında firmanın kurumsal kimliğine geçilmelidir. Yani firmanın logosu, firmanın renk tonları, firmanın sloganı bunlar kurumsal kimliğin bir parçasıdır. Grafik tasarım çalışmalarında da firmanın kurumsal kimliği dikkate alınmalıdır. Çeşitli programlar aracılığıyla hazırlanan bu görsel içerikler profesyonel ve kaliteli olarak alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu görseller web sayfasında uygun alanlara yerleştirilmelidir. Daha sonra web sayfası tasalanmalıdır. İster özel yazılım ile ister WordPress tabanlı olarak web sayfası yapılabilir. Kurumsal tanıtım sitelerinde WordPress web tasarım çalışmaları artık fazlası ile tercih edilmektedir. Burada firmanın tercihi de dikkate alınmalıdır.
Web tasarım nasıl yapılır? İçerik yönetim sistemi entegrasyonu ile web sayfası teslim edildikten müşterinin sayfa içerisinde görsel eklemesi, sayfa açması, yazı eklemesi vs. tüm işlemleri yapabilmesi sağlanmaktadır. Bu çalışmalardan sonra web sayfası test edilir. Tasarım sürecinde bazı detaylar gözden kaçmış ya da atlanmış olabilir bunlar tamamlanır. Web sayfasının yayınlanması sürecinde ise bir domain ve hostinge ihtiyaç vardır. Kısaca domain web sayfasının alan adı, hosting ise barındırılacağı sunucudur. Web sayfası yayınlandıktan sonra mutlaka sayfalar Google’a kaydedilmelidir. Profesyonel olmayan bazı kişiler tarafından bu adım bazen atlanabilmekte ve firmalar sadece web sayfasını kaydettirmek için bile başka bir firmadan destek almak durumunda kalabilmektedir. Bu noktada mutlaka web sayfası tasarlatmadan önce web tasarım ajansı size hangi çalışmaları yapacak ise bunları yazılı olarak bildirmelidir. Bu çalışmaların sayfada yapılıp yapılmadığı sonrasında kontrol edilmelidir. Web sitesi indexlendikten sonra artık kullanıcılar tarafından görüntülenmeye hazır demektir. Hangi amaç ile kullanılacak ise o amaca hizmet edebilir.







Kurumsal Web Tasarım

Kurumsal web tasarım, firmanın kurumsal olarak kendisini tanıtabilmesini sağlar. Aslında kurumsal kimliğinin hedef kitlesine tanıtılması da denilebilir. Burada firmanın sektörü ve kurumsal imajı dikkate alınarak yapılmalıdır. Kurumsal web sayfalarının kalitesi çok önemlidir. Çünkü bu kalite firmanın da kalitesini yansıtmaktadır. Bu sitelerin tasarım sürecinde firmanın logosu, hizmet verdiği sektör, firmanın amaçları, hedef kitlesi büyük öneme sahiptir. Bu web sayfaları firmaların bir nevi dijital yüzü olduğu için başından sonuna kadar kullanıcılarda olumlu bir imaj çizmelidir. Kullanılan arayüz modern bir tasarıma sahip olmalı, yeni trendler takip edilerek, aynı zamanda kurumsal ciddiyet korunmalıdır. Tasarım responsive olmalı, tüm cihazlardan rahatlıkla kullanılabilmelidir. Sayfa içerisinde mutlaka firmanın iletişim bilgileri yer almalı, Google haritalara yer verilmelidir. Ana menüde kurumsal diye bir başlık yer almalı ve bu başlık içerisinde firmanın özgeçmişine, vizyonu ve misyonuna yer verilmelidir. Burada firma detaylı olarak tanıtılmış olmalıdır. İş birliği içerisinde yer aldığı firmalar ortakları olmalıdır. Burada firma müşterilere net bir şekilde tanıtılmış olmalıdır.
Kurumsal web tasarım, çalışması kapsamında mutlaka firmanın sosyal medya hesaplarına ulaşılabilecek sosyal medya butonları da yer almalıdır. Bu butonlar çalışır olmalıdır. Müşteri dilediği zaman sosyal medya hesaplarını da inceleyebilmeli ve iletişim kurabilmelidir. Bu sitelerde hız çok önemlidir. Kullanıcılar sayfada gezinirken kolaylıkla işlem yapabilmeli, aradığını hemen bulabilmelidir. Kurumsal web sayfası tasarımı sade ve temiz olmalıdır. Karışık bir web sayfası kullanıcının sitede durmak istememesine hemen ayrılmasına neden olacaktır. Web sayfası içerisinde yer alan içerikler özgün olmalıdır. Başka bir yerden kopyalanmış, anlamsız metinler hem kullanıcı için olumsuz bir durumdur hem de Google için sıralamayı etkileyen en büyük etkenlerdir. Günümüzde artık web sayfalarında özgün içeriklerin yer alması, kullanıcıya site içerisinde bilgi verilmesi büyük öneme sahiptir.
E-Ticaret Sitesi Tasarımı

E-ticaret sitesi tasarımı, kısaca internetten alışveriş yapılmasına imkân veren içerisinde online satışın mevcut olduğu sitelerdir. Bu siteler markanın ve satışı yapılan ürünlerin kategorisi bazında hazırlanır. Sektörün renklerine ve ürünlere uygun olmalıdır. Bu temel maddeler dikkate alınmadığı zaman, bu siteler müşterileri içerisinde tutmayarak kolaylık çıkmalarına ve satış davranışını gerçekleştirmemelerine neden olmaktadır.
E-ticaret sitesi tasarımı, kullanıcılar ve satıcılar için çok önemlidir. Artık çoğu firma yerel bir mağazası olmadan sadece bir e-ticaret sitesi yardımı ile dünyanın her yerindeki müşterilere ulaşabilmektedir. Bu sitelerin yapısı sade olmalıdır. Gereksiz detaylara ve içeriklere yer verilmemelidir. Müşterinin bu sitelerde sepetini kolaylıkla görüntüleyebilmesi, alışverişi yaparken güven duyması gerekir. Bu noktada site içerisindeki grafik tasarım çalışmaları da çok önemlidir. Ürün görselleri kalitesiz ise o site asla alışveriş getirmez. Mutlaka profesyonel fotoğraflar yer almalıdır. Mümkünse ürüne ait, ürünün kullanımına ait detaylar açıklanmalı ve video ile desteklenmelidir. Müşteriler aradıkları ürünü kolaylıkla filtreleyebilmeli ve hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Unutulmamalı ki bu siteye giren müşterinin amacı alışveriş yapmak ve bunun odağında bir tasarım planı yapılmalıdır.
Web Tasarım Fiyatları

Web tasarım fiyatları, sayfada yapılan çalışmalara göre değişiklik göstermektedir. Her web sayfası aynı özellikleri barındırmamaktadır. Kurumsal bir web sayfası ile e-ticaret web sitesinde yapılan birbirinden farklıdır. O yüzden ikisinin maliyeti de birbirinden farklıdır. Web sitesi fiyatları entegrasyonlar, dil desteği, domain ve hosting paketi kalitesi, yapılacak tasarımın içeriği, sitenin yazılım altyapısı, içerisindeki sayfa sayısı gibi faktörler ile değişmektedir. Bu çalışmaların her biri uzun vakitler alan, web tasarım uzmanının özenle hazırlaması gereken çalışmalardır.
Web tasarım fiyatları, web sayfasının profesyonelliği ile doğru orantılı olarak artmaktadır. Sadece reklama çıkmak için hazırlanan bir sayfa ile özel yazılım bir sayfanın aynı maliyetlerde olması beklenemez. Bazı web tasarım ajansları müşterilerin bütçesini zorlamamak için hazır paketler de sunmaktadır. Basit çaplı web sayfası ihtiyacı olan müşteriler bunları da tercih edebilmektedir. Ancak bu siteler özelleştirilmemekte ve tek bir değişecek noktası için bile ekstra ücret istenmektedir. Bu anlamda sıfırdan sizin isteklerinize göre tasarlanmış bir sitesi yaptırmak daha mantıklı olacaktır. Web siteniz sizin dijitaldeki yüzünüzdür. O yüzden sitenize özen göstermek, sizin müşterilere daha kolay ulaşmanızı ve ileride ortaya çıkabilecek aksaklıklara sebep vermeden profesyonel olarak ilerlemenizi sağlayacaktır. Web sitenizi yaptırırken mutlaka yapılan çalışmaları bilmeli, bu anlamda bu çalışmalar doğrultusunda birkaç firmadan fiyat alıp karşılaştırma yapmalısınız.
Etiketler: Web tasarım, Web tasarımcısı, Web sitesi fiyatları, Web tasarımcı, Web sitesi tasarımı, Kurumsal web tasarım, Web tasarım ajansı, Web yazılım, Web tasarım fiyatları, Web site tasarımı, E-ticaret sitesi fiyatları, Web site tasarımı, Web tasarım firmaları, Profesyonel web tasarım, Kurumsal web tasarım, E ticaret sitesi, Web design, Kurumsal web sitesi, İnternet sitesi kurma maliyeti